יו יו 2018 גדול
[ssba]

פורסם בתאריך קטגוריות 6-9, 9-12, תזונה
תזונה

8 סיבות לתת לתינוק להאכיל את עצמו

בשיטת בייבילד התינוק לומד להאכיל את עצמו. כן, שמעתם נכון. לבד. ללא שיהיה מבוגר המאכיל אותו. על פי השיטה, המזונות שניתן לתינוק יהיו בצורתם הטבעית, הם יכולים להיות מבושלים / מאודים או מעוכים, אך לא מתובלים ולא מעורבבים או מעובדים בצורה כלשהי (לדוגמה, לא מרק ירקות טחון).

הדגש הוא על מזונות שהתינוק יכול להחזיק ביד ולא מזונות המואכלים בכפית. כמובן שעדיין נהיה עם התינוק, גם מטעמי זהירות אך גם כדי לאפשר סביבת אכילה מהנה ובריאה. כדאי לשבת אתו, לקחת לעצמכם צלחת, אם יש אחים גדולים, צרפו גם אותם לארוחה. זוהי הדרך הטובה ביותר ללמד את התינוק לאכול.

אז למה כדאי להתחיל בכלל עם בייבי לד ולתת לתינוק לאכול לבד? השתגענו? יכול להיות. אבל הנה 8 סיבות טובות לעשות את זה.

1. התינוק קובע את קצב הארוחה. לכל תינוק הקצב שלו, כשאנו מאכילים אותו אנו מכתיבים את הקצב. ומה עם אנחנו התרגלנו לאכול מהר? או שהקצב שלנו פשוט לא תואם את הקצב שלו, באופן כללי או רק באותה ארוחה? על ידי העברת השליטה אליו אנו עוזרים לו לפתח את הקצב האישי שלו, עוזרים לו לסמוך על עצמו ולהקשיב לגופו.

2. ברגע שהשליטה עוברת לתינוק, אנו גורמים להפחתת המאבקים סביב נושא האוכל. אם הוא אכל או לא אכל, אכל כמות זו או אחרת, זה לא בגללנו, לא בגלל משהו שעשינו. אלא בגלל שהוא בחר על סמך תחושותיו.

3. כשהתינוק אוכל בעצמו הוא לומד להרגיש את תחושת השובע האישית שלו. הגבלה של הכמות, כי נראה שאכל יותר מדי, או לשדל אותו "לגמור הכל מהצלחת" משבשים לתינוק את מנגנון הרעב והשובע.

4. מגע המזון בפה, המרקמים השונים והתנועתיות בפה עוזרים ליכולת הלעיסה, ויסות חושי ופיתוח השפה.

5. תפיסת המזון והבאתו לפה, הפעלת לחץ שונה על סוגי מזון שונים עוזרים לפיתוח מוטוריקה עדינה.

6. פיתוח הביטחון העצמי ותחושת המסוגלות.

7. היות והתינוק מאכיל את עצמו ואין צורך במבוגר שיאכיל אותו ניתן לקיים ארוחות משפחתיות בצורה קלה יותר.

8. קל להכנה, לא מצריך שיטות הכנה מסובכות, אידוי הקפאה, כלים שונים וכו'.

צילום: pixabay
צילום: pixabay

הקשיים או החסרונות:
• היכולת לשחרר, להבין שהשליטה היא לא בידי ההורה וזה לפעמים קשה מאוד לביצוע, בעיקר כי אנחנו רוצים את הטוב ביותר עבורו ונראה לנו שאנחנו יודעים מה וכמה הוא צריך לאכול ולא תמיד התינוק עונה על הציפיות שלנו.

• וכן, גם עניין הלכלוך. תתכוננו נפשית, זה הולך להיות מלוכלך, אך זה שלב שצריך לעבור וגם תינוקות שלא מתחילים בשיטה זו יגיעו לשלב הלכלוך מאוחר יותר. קבעו מקום קבוע לארוחות, ליד השולחן. התאפקו מלנקות את פניו או ידיו של התינוק בזמן הארוחה, עשו זאת רק בסיומה.

אוכל בריא לא יכול להתקיים ללא הנאה.

שירה לוי היא דיאטנית משפחתית לאמהות, תינוקות וילדים. ליצירת קשר עם שירה לחצו כאן.

תזונה   תגיות:
תגובות

NEWSLETTER

בואי גם, מה איכפת לך?


באנר אחרי פוסט