שום דבר לא מכין אותך לבשורה הזו שיש לך שניים בבטן. אחרי ילד מהמם אחד התבשרנו שאנחנו מצפים. מבחינתנו זה הגיע בדיוק בזמן. נלהבים ומתרגשים כמעט כמו בילד הראשון הגענו אל בדיקת הדופק. אני לא יודעת למה, אולי העולם תמיד ניסה להכין אותי לזה, אבל גם בבדיקת דופק של הגדול התבדחתי לי עם הרופא כשאמרתי לו "רק תגיד לי שיש דופק אחד והכל בסדר". ובאמת שאין לי מושג למה אמרתי את זה, מה הסכוי שיהיו לי תאומים, ויותר מזה מדובר במחשבה או בקשה שמעולם לא עברה במוחי. אז שוב לא פספסתי את הבדיחה הלא מצחיקה שלי, הפעם עם רופא אחר.
כשהוא אמר לנו שלעובר הראשון יש דופק וגם לשני, המשכנו לצחוק. הגינקולוג הזה זורם עם החוש ההומור הלא מפותח שלי, חשבתי. כשהוא המשיך להסתכל עלינו מחייכים, ובאיזשהוא שלב קצת בזלזול אפילו, איך אומרים בקבוצת ההורים הכי טובה בפייסבוק – פה חשדתי!!
מפה לשם התברר שהביצית הקצת זקנה שלי התפצלה לה לשניים, וכך מצאתי את עצמי תחת ההגדרה של מעקב הריון בסיכון עם תאומים זהים. ההלם כמובן רק גדל, לימים הן הפכו לתאומות זהות וההלם רק המשיך לגדול. אחרי שהן נולדו הוא גדל אפילו יותר.
חברה שלי, עם תאומים גם היא, אמרה לי לזכור לא להשוות את הגידול שלהן בשום דבר לגדול. ואכן כמה שהיא צדקה. את הבכור שלי גידלתי בקנאות רבה. הוא לא היה בערך רגע אחד בלעדיי בחודשיו הראשונים. בקבוק ומוצץ היו אינסטורמנטים זרים לו לחלוטין. כשכבר רציתי לצאת שאבתי לו באיזו משאבה מצ'וקמקת שקבלתי. לא פלא שחשבתי ששאיבה זה ממש גרוע, היתה לי משאבה שבקושי זזה וגם כאבה לי, וחוץ מזה הוא גם ככה סירב לבקבוק – אז למה להתאמץ.
אחד הדברים שהכי הפחידו אותי כשגיליתי שאני עם שתיים הוא נושא ההנקה. איך לעזאזל אני אעשה את זה. ברגע האמת גיליתי שזה לגמרי אפשרי. ובכל זאת, יש דבר אחד שהופך את זה להרבה מעבר לאפשרי, אלא לממש נוח, וזו משאבה טובה.
אחרי הניסיון הקלוקל שהיה לי עם המשאבה ההיא מפעם, גיליתי ששאיבה לא אמורה לכאוב/להציק/להעיק – להפך. את הניסיון השני שלי עם שאיבות החלטתי לעשות הפעם עם משאבה טובה. אחרי תחקיר מעמיק הגעתי אל משאבות אמדה. משאבת לקטליין של אמדה התגלתה כפתרון מושלם לאימהות לתאומים. נתחיל בחלק הכי חשוב: מדובר במשאבה כפולה, ומאחר ורוב היום אני מניקה בו זמנית, הגוף שלי כבר רגיל לאיך שעובדת משאבה כפולה וכך השאיבה מהירה ממש. הפשטות של המשאבה היא גם הגאונות שלה, אין לה יותר מדי חלקים מיותרים ולא צריך להיות מומחה גדול כדי להבין איך לתפעל אותה. מהר מאוד את מבינה מה המהירות והעוצמה הנכונים לך, וכך את פשוט שואבת מקסימום חלב במינימום זמן – שגם עם תינוק אחד כמובן זה מה שצריך שמשאבה תעשה, אבל עם שניים זה הכרחי אפילו יותר.
בהוראות היצרן ההמלצה היא לשאוב במהירות איטית וכשהחלב מתחיל לצאת להגביר את המהירות, וכך כל פעם כדי להגיע למחזורי שאיבה. מה שמדהים במשאבה הזו הוא שאחרי שאת עושה זאת פעם אחת את פשוט מבינה מה המהירות הנכונה לך.
השאיבה בה היא מהירה (כי זו המשמעות של משאבה דו צדדית), וזמן, כידוע, ועם תאומים הרבה יותר, הוא הדבר הכי יקר שיש.
אין ספק שמשאבת לקטליין של אמדה שינתה את הדעות הקדומות שהיו לי על שאיבת חלב. כך גיליתי ששאיבה זו פעולה די פשוטה, לא כואבת ויכולה לתת לך המון תועלת, על אחת כמה וכמה עם תאומים. לפעמים את צריכה, ולפעמים פשוט רוצה, לצאת רק עם אחד, לפעמים את פשוט צריכה הפוגה כי עם שניים בקלות את יכולה למצוא את עצמך מיניקה כל היום כל פעם אחד מהם, ולאו דוקא ביחד – וכמובן שלא חסרות סיבות לשאוב גם כשאת לא עם שניים.
אז אם את מצפה לתאומים וחוששת מעניין ההנקה קודם כל תדעי שזה אפשרי לגמרי, זה אפילו כיף ואם תהיה לך משאבה טובה זה גם יכול להיות קל ונוח יותר.
*הכתבה נכתבה בשיתוף משאבות אמדה. לרכישת המשאבה ולפרטים נוספים לחצו כאן.