יו יו 2018 גדול
[ssba]
תוכן מקודם

9 סיבות להשתמש בחיתולים רב פעמיים

כששמעתי בפעם הראשונה את המושג חיתולים רב פעמיים, אני מודה שקצת חששתי. קודם כל, חשבתי, מי צריך את זה בכלל? לא התקדמנו קצת מימי חיתולי הבד? הרי אין יותר פשוט מלהחליף חיתול ולזרוק אותו לפח בסוף הפעולה. אבל כשקצת יותר התעמקתי כל מה שחשבתי היה "איך לעזאזל אף אחד לא סיפר לי על החיתולים האלה קודם?"

את החיתולים הרב פעמיים של צ'רלי בננה גיליתי, שוב – לצערי הרב, רגע לפני הגמילה של הפרטי. הדבר הראשון שהבנתי מיד הוא שאין קשר בין חתולי הבד של פעם לחיתולים האלה, ושהאמת מדובר בתגלית מדהימה ששומרת באופן מדהים על עורו של התינוק, ובכלל על בריאותו. על הדרך גיליתי עוד כמה דברים ששכנעו אותי סופית לעשות את המעבר.

אז הנה 9 סיבות מעולות להשתמש בחיתולים רב פעמיים:

1. כי זה פשוט קל.
האמת, זה לא רק יותר קל ממה שחשבתי, זה פשוט יותר קל מחיתולים חד פעמיים. חסל סדר ערמות חבילות חיתולים בארון, חסל סדר לקנות אותם ולהיסחב אתם כל הדרך עם הבייבי עלייך, חסל סדר תפרחות (כן, כן, ממש ככה), חסל סדר משחות לטוסיק, חסל סדר לקשור את החיתול בשקית ולזרוק לפח. עכשיו בטח תגידו שזה עוד כביסה, אבל בינינו גם ככה יש יותר כביסה מאז שיש תינוק בבית, אז זה לא באמת משנה.

גם כשהשתמשתי בחיתולים חד פעמיים לא ממש השתמשתי במגבונים, כל עוד ידי היתה משגת, כלומר היה ברז נקי בסביבתי, תמיד הורדתי את החיתול באמבטיה ושטפתי את הטוסיק (הכל במקרה של מס' 2 כמובן). השתדלתי כמה שיותר להימנע משימוש במגבונים והעדפתי מים וסבון. זה פשוט הרבה יותר נקי ככה. עם החיתולים הרב פעמיים זה אפילו יותר מתבקש כי גם ככה זה יותר נוח להוריד אותם בכיור ואז גם לשטוף אותם בקלות.

חיתולי צ'רלי בננה. צילום: יח"צ
חיתולי צ'רלי בננה. צילום: יח"צ

2. בריאות.
בחיתולים חד פעמיים יש כלור, בושם ודיאוקסין אשר מוגדר על ידי המשרד לאיכות הסביבה האירופאי כחומר הרעיל ביותר מתוך הכימיקלים המקושרים לסרטן! מחקר עצמאי בגרמניה אף קשר בין שימוש בחיתולים חד פעמים לבעיות פוריות אצל תינוקות זכרים. נראה שאין צורך להרחיב יותר בנושא הזה.

3. תפרחת חיתולים.
בנושא הזה קודם כל כדאי לדעת שמשחת ההחתלה עלולה לסתום את נקבוביות הבד ועל כן היא לא מומלצת לשימוש עם חיתולי הבד של צ'רלי בננה. כן ניתן למרוח מעט משחה במידה ומשתמשים בנייר במבוק אקולוגי. אבל החלק הבאמת חשוב פה הוא שתינוק שמחותל בחיתולים הללו בכלל לא צריך משחת החתלה. חיתולי צ'רלי בננה עשויים מבד נושם, רך ונעים וכך מאפשרים זרימת אוויר ונידוף זיעה. בזכות זה תינוקות כמעט ולא סובלים מתפרחת חיתולים. ואם יש לכן תינוק רגיש שסובל מתפרחות, פשוט תנסו.

4. חסכון.
זה חסכון בזמן שלכן, אין צורך לקנות חיתולים, זה חסכון במקום, וכמובן – זה חסכון משמעותי ביותר בכסף. האמת שאתן יכולות לחסוך ככה משהו כמו 3,000 ש"ח (כולל כביסות) כבר בילד הראשון. מידה אחת מתאימה לשימוש מגיל לידה ועד גיל שלוש. מה גם שניתן להעביר את החיתולים בין האחים ואז זה כבר ממש מגיע לאלפי שקלים.

5. איכות הסביבה.
הידעתן שחיתול חד פעמי אחד יתכלה במשך כ-500 שנה, אם בכלל? עכשיו רק דמיינו את התהליך הכימי בו הם מיוצרים.

חיתולי צ'רלי בננה. צילום: יח"צ
חיתולי צ'רלי בננה. צילום: יח"צ

6. עידוד גמילה.
מאחר וחיתולי צ'רלי בננה נטולי החומרים הכימיים אשר הופכים את הפרשות הנוזלים לג'ל (כן, בדיוק כמו זה שמראים לכן בפרסומות – חשבתן פעם איך זה קורה?) מה זה אומר? בחיתולים חד פעמיים הפיפי מיד נספג. נשמע חלומי, אז זהו שיש לזה מחיר. איך משהו נספג בכזו קלות? פה בדיוק נכנסת הכימיה. עכשיו דמיינו את החומרים הכימיים הללו על עור התינוק שלכן. בזכות העובדה שחיתולי צ'רלי בננה לא נספגים בשניה, אלא לוקח להם 2-3 דקות עד שזה קורה (ולא, אין בזה שום אי נעימות לתינוק – להיפך), התינוק מודע להפרשות גופו ולומד לשלוט בהן, לכן הוא ככל הנראה יקדים את תהליך הגמילה.

7. נוחות ורכות.
כמו שאת לא היית רוצה להישאר עם תחבושת הגיינית 24 שעות ביממה למשך שנתיים לפחות, גם לתינוק שלך מגיע לזכות במגע הנעים, הרך והמלטף של החיתול הרב פעמי על עורו העדין.

8. לא נתקעים בלי.
נוחות וזמינות זה מרכיב, מה לעשות, כל כך חשוב בעולם של היום. עכשיו אין מצב להיתקע בלי חיתולים באמצע הלילה..

9. ראיתן איך הם נראים?
חיתולי צ'רלי בננה מגיעים במגוון רחב של צבעים ודוגמאות מדהימים.

חיתולי צ'רלי בננה. צילום: יח"צ
חיתולי צ'רלי בננה. צילום: יח"צ

חיתולי צ'רלי בננה מיוצרים עם פנל קדמי חכם המאפשר לבחור באחת משתי האופציות – שימוש ברפידה רב פעמית או רפידה חד פעמית מתכלה העשויה מנייר במבוק טבעי וניתנת לשטיפה באסלה. החיתולים קלים לשימוש חוזר, ניתן לכבס בכביסה רגילה עד 40 מעלות ללא מרכך כביסה, ניתן להשתמש במייבש כביסה אם כי החיתולים מתייבשים במהירות וניתן לתלות על החבל.

ועכשיו לשאלת השאלות: מה עושים עם קקי?
השכבה שבאה במגע עם העור היא מיקופליז אשר סופחת במהירות את הנוזלים ומעבירה אותם אל הרפידות הסופגות. לכן, תמיד כשמנערים את החיתול הצואה תיפול ממנה די בקלות. במידה ונותרו שאריות – אפשר להשתמש במברשת כלים שיועדה לניקוי החיתולים מראש ותחת זרם מים פושרים לנקות את שאריות הצואה. אם לא מכבסים ישר את החיתול המלוכלך – אפשר לשטוף אותו ולתלות עד לכביסה. 2 וחצי דקות של עבודה ולא נשאר ריח או חיתולים מלוכלכים בתוך הבית.

אז באופן כל כך פשוט אתן יכולות להיפרד מהחיתולים החד פעמיים לשלום, וביחד עם זה להיפרד מכל המכשולים שציינו עד עכשיו, כשהחשוב בהם הוא העניין הבריאותי. תחשבו כמה אנחנו בודקות כל מאכל שנכנס להם לפה, כל בד שהם ישנים עליו – אז איך לא נבדוק דבר כל כך חשוב? ובכל מקרה, אפשר גם לשלב ועדיין להשתמש במקרים מסוימים בחד פעמיים, כשאת עיקר הזמן יבלה התינוק תחת השמירה הכי טובה על גופו – בחיתולים רב פעמיים.

בלעדי לגולשות Mama Leidig: חיתולי צ'רלי בננה ב-10% הנחה בהקלדת הקוד mama2016. לרכישה ולמידע נוסף לחצו כאן.

חיתולי צ'רלי בננה. צילום: יח"צ
חיתולי צ'רלי בננה. צילום: יח"צ
תוכן מקודם   תגיות: צ'רלי בננה
תגובות

NEWSLETTER

בואי גם, מה איכפת לך?


באנר אחרי פוסט