יו יו 2018 גדול
[ssba]

פורסם בתאריך קטגוריות מגזין
מגזין

7 טיפים טבעיים להקלה על תינוק מצונן

נזלת. מי חשב שזה כזה ביג דיל לפני שהקטנטן התמלא בה.

תינוקות, במיוחד בחודשים הראשונים לחייהם (לפני שגילו את הניגוב בשרוול הגואל), חווים סבל ואף מצוקה במצב של צינון. הנשימה קשה להם והם כמובן לא יודעים שזה "רק" נזלת, שזה חולף, ולמעשה – הם צודקים. צינון פשוט יכול להגיע מהר מאוד לחלל הריאות ולמלא את תעלות האוזן בנוזלים, המהווים מצע שהוא ממש אולם אירועים לחיידקים.

הקטן לא ישן כל הלילה, מחרחר, מתעורר וגם כשכבר נח לרגע, שניכם עומדים מעליו ובודקים שהוא בסדר ונושם (חמסה, חמסה).

אז מה אתם יכולים לעשות כדי לעזור לו, חוץ מלעמוד כמובן מעל לעריסה (רעיון גאוני שלא ריפא אף ילד)? הנה כמה טיפים שיקלו על תינוקות מנוזלים:

1. הגביהו את ראשו
תינוקות יחושו הקלה כאשר ראשם מורם מעט כאשר הם מעורסלים, בידיים או במנשא. ניתן להגביה גם מעט את המזרן, על ידי הנחת מגבת מתחת למזרון, באזור הראש. בעגלה העדיפו להשכיב על הבטן או להגביה מעט את אזור הראש.

2. עיסוי בית חזה
כאשר התינוק משתעל, נרצה לסייע לו לנשום ולהוציא ליחה, ולמנוע מהנזלת והליחה להגיע לריאות. עיסוי שכמות ובית חזה וטפיחות ביד קעורה יסייעו במניעה ויקלו על השיעול. כאשר התינוק על בטנו ניתן לעסות בתנועות מריחה, עם כף יד פרוסה את אזור השכמות, מהמותן אל הכתף הנגדית. כאשר התינוק על גבו, אותה תנועה אלכסונית, הפעם מהכתף אל המותן. עיסוי זה פותח את בית החזה המכווץ משיעול, מחמם את האיזור (על פי הרפואה הסינית חימום מסייע לריפוי גם כאשר לתינוק יש חום).

טפיחות ביד קעורה, על איזור החזה והשכמות יעשו פעולה דומה. על אף שאנו רגילים לטפוח על אדם משתעל (כנראה איזה היימליך שהוטבע בנו טוב טוב), נעדיף לבצע את פעולות העיסוי והטפיחות לא בזמן התקף שיעול, אלא בזמן שהתינוק רגוע.

slb

3. עיסוי צידי האף
מכירים את עיגולי הנזלת הירוקים המחייכים אלייכם ממעלה תעלת האף?
ניתן לסייע בהוצאתם על ידי עיסוי במשיכות עדינות, בצידי האף. בעזרת שתי אצבעות שלכם (אחת בכל צד של גשר האף) מגשר האף ועד צידי הנחיריים. הפעולה תייצר תנועה של הנזלת החוצה (ותגע גם בכמה נקודות שפועלות יופי למניעה והחלמה על פי הרפואה הסינית).

4. שפריץ חלב
אמהות מניקות, יכולות לכוון שפריץ של חלב לכל נחיר. פעולה זו מסייעת בפתיחה מיידית של האף, מה גם שחלב אם ניחן בתכונות מרפאות המזרזות את תהליך ההחלמה.
זה לא תמיד נעים לתינוק, אבל מאוד אפקטיבי וזמין.

5. טיפות מי מלח
תכשיר פשוט הנמכר בכל בית מרקחת. חשוב לשים לב שהתרסיס מכיל מי מלח בלבד, ללא תוספים!
אין הגבלה על כמות השימוש, אך זכרו שמלבד היותו טיפול לא כל כך נעים, שימוש מרובה עלול לייבש את רירית האף ולגרום לדימום. שפריץ לאחר המקלחת ולפני השינה יסייע לייבש את הנזלת ולהקל על השינה כמובן.

6. פורמולה צמחית
לתינוקות שאוכלים מבקבוק (תמ"ל), ניתן להחליף, בהתייעצות עם רופא בלבד, לפורמולה צמחית. חלב פרה מגביר היווצרות ליחה ולכן, במידה והרופא מאשר את המעבר, העבירו לתקופת הצינון לפורמולה צמחית.

7. שמנים אתריים
הטרנד החדש של דר' גוגל, הוא לתת רשימה של שמנים, ערבובים ושמני הסעה ובסיס איתם. מומלץ לא לנסות בבית. שמנים אתריים מצויינים בפתיחת דרכי הנשימה, אך תמיד עדיף לגשת לרוקח או חנות טבע המחזיקה תערובת מוכנה מראש ומאושרת לתינוקות, מאשר לפתוח בבית מעבדה. שתי טיפות בכל צד של מיטתו של הקטן ותוכלו לשמוע את ההטבה.

יעל גראור, יועצת שינה, מלווה התפתחותית, מדריכת הנקה ומאמנת אימהות. לפרטים והרשמה למפגשים לחצי כאן.


כתבות נוספות של יעל גראור:
תינוקות לא ישנים טוב, וטוב שכך


אהבת? אז תעשי לייק, מה אכפת לך?

מגזין   תגיות:
תגובות

NEWSLETTER

בואי גם, מה איכפת לך?


באנר אחרי פוסט