נתחיל מזה שאנחנו לא באמת צריכות סיבות מדעיות כדי לחבק את הילדים שלנו כמה שיותר, אבל בכל זאת, הנה 5 דברים שכדאי לדעת.
1. חיבוקים עוזרים לילדים לגדול.
חיבוק מעורר שחרור של אוקסיטוצין, הידוע גם בשם הורמון האהבה. זה הורמון בעל השפעות חשובות רבות על הגוף שלנו. אחד מהם הוא גירוי הצמיחה.
מחקרים מראים כי חיבוק יכול לשפר באופן מיידי את רמת האוקסיטוצין. כאשר האוקסיטוצין עולה, מספר הורמוני גדילה גדלים גם כן.
2. ילדים מאושרים.
חיבוקים מחזקים את האופטימיות ומגדילים את ההערכה העצמית של הילד. אוקסיטוצין גורם לילד להרגיש נאהב.
3. העיקר הבריאות.
חיבוקים בריאים. עלייה ברמת האוקסיטוצין בגוף יכולה לחזק את המערכת החיסונית. במהלך מצוקה, רמה גבוהה של קורטיזול, הורמון הסטרס, משתחררת בגוף. מחקרים מראים שחשיפה מוגזמת להורמון זה עלולה לפגוע במערכת החיסונית של הילד ולהשפיע על הזיכרון ועל ההיגיון המילולי בהמשך החיים. זה יכול גם להוביל לדיכאון כאשר הילד גדל.
חיבוקים מעוררים שחרור של אוקסיטוצין כדי להוריד את רמת הקורטיזול ולמנוע השפעות מזיקות. חיבוק גם עוזר לילדים ללמוד לווסת את הרגשות שלהם.
4. ילדים חכמים.
ילדים זקוקים לגירויים חושיים. מגע עור, או מגע פיזי כמו חיבוק, אלו גירויים חשובים ביותר להתפתחות תקינה.
בבתי יתומים, במזרח אירופה למשל, תינוקות מבלים לעתים קרובות את מרבית יומם בעריסה. ילדים אלה מתמודדים לא מעט עם בעיות רבות, כולל התפתחות קוגניטיבית לקויה. החוקרים גילו כי כאשר תינוקות אלה קיבלו 20 דקות נוספות של מגע ביום למשך 10 שבועות, הם השיגו תוצאות גבוהות יותר מבחינה התפתחותית. בנוסף, מחקרים מצאו כי לא כל סוגי המגע מועילים. רק מגע מטפח כמו חיבוק עדין נותן גירוי חיובי.
5. חיבור הכי חזק שיש.
חיבוקים מגדילים את האמון של הילד בהורה, מפחיתים פחדים ומשפרים את היחסים ביניהם. חיבוק מקדם תקשורת ומשפר את הקשר בין הורים לילד.
כמו שטענו בתחילת הכתבה, אנחנו לא באמת צריכות סימוכין מדעיים לזה, וכל הכתוב כאן הוא מתוך שיטוט ברשת ולא מתוך היותנו חוקרות באקדמיה, אבל פשוט ניסינו להבהיר כאן נקודה פשוטה. אז רוצו וחבקו את הילדים שלכם כאילו אין מחר וכאילו אף אחד לא רואה אתכם, כי עוד רגע יהיו לכם הרבה פחות הזדמנויות.