נומו גדול
[ssba]

פורסם בתאריך קטגוריות תוכן מקודםתגיות
תוכן מקודם

5 דברים שצריך לדעת בבחירת מזרן לתינוק

השינה של התינוק שלנו היא אחד הדברים הכי חשובים לנו בעולם. מעבר לעובדה שאנחנו מאוד רוצים שהוא ישן כל הלילה (או לפחות חלק מהלילה), וגם אנחנו כמובן, נושא הבטיחות בזמן השינה הוא אולי הדבר החשוב ביותר. מי מאתנו לא בודק את התינוק כמה פעמים בזמן שהוא ישן? וזה לא משנה אם הוא נרדם בעגלה, במנשא או במיטה שלו. מצד אחד אנחנו הרבה פעמים מחכים שהוא כבר ירדם, ומן הצד השני נלך לבדוק אותו לפחות כמה פעמים במהלך השינה.

האם להשכיב על הבטן? באיזו שמיכה לכסות? ומה לגבי מגן ראש? סביב שינת התינוק יש כל כך הרבה דילמות וחששות. ומה לגבי המזרן עליו התינוק ישן? בכתבה שלפניכם תדעו איך בוחרים מזרן לתינוק? מה חשוב לדעת לפני? ולמה זה בכלל משנה?

בחירת מזרן לתינוק היא משימה חשובה ואפילו מאתגרת, בעיקר כי התכונות הנדרשות לו אמורות לענות על תנאי סביבה והתפתחות משתנים מהלידה ועד גיל 3 לערך. בתקופה זו התינוק לומד לזוז, להתהפך, לזחול, לעמוד, לינוק, לאכול, להיגמל מחיתולים ועוד. ההורים נדרשים להמלצות כגון השכבה על הגב, מזרן קשיח, תנאי התפתחות מוטורית תקינים ואזהרות מסיכוני חנק בשנה הראשונה לחייהם.

אך בעוד שבמזרנים לאנשים בוגרים המגוון הוא רחב ביותר וכולל סוגים רבים של ספוג, לטקס, קפיצים, הרכבים, עוביים, מתכווננים ועוד כהנה וכהנה, בעולם הילדים כמעט כל מזרני התינוקות הם ספוג מצופה שעוונית, עם כיסוי בד צבעוני במרקם כזה או אחר, ועם הבדלי עובי בלבד. למה בעצם?

הנה 5 דברים שעליכם לדעת לפני שאתם רוכשים מזרן לתינוק:

1. למה תינוקות צריכים מזרן מיוחד?
מבנה והרכב החומר של מזרני התינוקות (ספוג מצופה שעוונית אטום לאוויר ולנוזלים) נקבע על-ידי מכון התקנים וזאת על מנת למנוע חלחול נוזלים (פליטה/הקאה/ריור/שתן) לספוג המזרן וכתוצאה מכך התפתחות פטריות/עובש וחיידקים, וכמו כן למנוע נידוף של חומרים מעכבי בעירה הספוגים במזרן הספוג, ולכן המבנה הבסיסי של מזרני התינוקות הוא סטנדרטי: מזרן ספוג עטוף ניילון, שעוונית אטומה. יוצא דופן הוא מזרן הרשת נומו (Numu), שגם הוא עומד בתקן האש של מכון התקנים אך הוא אינו מכיל חומרים מעכבי בעירה, ובנוסף העובדה שהנוזלים מחלחלים דרכו והיכולת לשטוף ולנקות אותו מונעים הצטברות עובשים וחיידקים.

2. שלא יעבדו עליכם!
על מזרן נושם שמעתם כבר? אז רק שתדעו שאין באמת דבר כזה! זהו ביטוי שיווקי שככל הנראה תשמעו בחנויות למוצרי תינוקות. מאחר ואין לשום בד תכונות נשימה, מדובר לחלוטין בהטעיית ההורים. אז בפעם הבאה שתשמעו את המושג המומצא בקשו הוכחות כמו אישור רפואי, מחקר וכו'.

מזרני Numu
מזרני Numu

3. מזרן קשה או רך?
תינוק שאך נולד, טרם פיתח הרגלי שינה ולכן מבחינת נוחות אין באמת חשיבות למזרן רך או קשה. מזרן הספוג שאנו מכירים הגיע לעולם בסוף מלחמת העולם השנייה. עד אז תינוקות ישנו על מזרן ממולא בקש או זרעים תפור שתי וערב על מנת שאלו לא יזוזו מצד לצד. גם כיום תינוקות ישנים על מחצלות, מרבדים, ערסלים, וככל הידוע התפתחותם המוטורית תקינה לחלוטין.

משרד הבריאות ממליץ על שינה על משטח קשיח לפחות בשנה הראשונה. ההמלצה מתייחסת למזרני הספוג האטומים לנשימה ומטרת ההמלצה אמורה להגן על תינוק שהושכב על ביטנו או כבר מתהפך לבד, אשר עלול להיקלע למצוקה נשימתית על-ידי נעיצת הראש עם הפנים כלפי מטה. אם המזרן יהיה רך פני התינוק ישקעו פנימה (לכן גם אסור להשתמש בכרית), אך במזרן קשיח עדיין יתאפשר פינוי אוויר דרך הצדדים. מזרן קשיח גם תומך אורתופדית בהתפתחות המוטורית של התינוק. תינוק בראשית דרכו מרים את ראשו ודוחף עם הידיים, כאשר הוא על מצע רך ידיו שוקעות וחלק מהאנרגיה שלו הולכת לאיבוד. במשטח קשה כל האנרגיה חוזרת אליו ולכן תומכת בהתפתחותו המוטורית. למזרן הרשת נומו (Numu) יש את כל התכונות הללו, ובנוסף הוא מבטיח את נשימת התינוק בכל מקרה גם כאשר התינוק נקלע למצוקה נשימתית כתוצאה מנעיצת הראש או משמיכה או חיתול המכסים את ראשו.

מזרני Numu
מזרני Numu

4. פליטות ושאר ירקות
תינוקות עד גיל שנתיים מייצרים לא מעט "לכלוך" כגון, פליטות, הקאות, ריור בזמן צמיחת השיניים, גמילה מחיתולים וכו'. מאחר ולא ניתן לכבס את המזרן, והיכולת לנקות את הכתמים מוגבלת, כמו גם העובדה שלא מומלץ להשתמש בחומרי הסרת כתמים במזרן לתינוק, השכבה העליונה סופגת את הנוזלים ועם הזמן יתכן עובש ופטריות. הפתרון הוא שכבת מגן סופגת אטומה מצד אחד שניתן לכבס. כמובן ששכבה זו אינה מסייעת לאוורור המזרן ובוודאי שאינה "נושמת". את מזרן הרשת נומו (Numu) ניתן לנקות בסבון ומים חיים, כמו גם במים רותחים ( 100 מעלות) לניקוי יסודי וסטריליזציה.

5. תקנים
התקן הישראלי הוא תרגום של התקן הבריטי המחמיר, והוא כולל בדיקות של החומרים מהם עשויים המזרנים כמו חוזק, עמידות בפקיעה, קריעה, רעילות ודליקות. כל מזרני התינוקת הנמכרים בישראל חייבים לעמוד בדרישות התקן, או במסלול תו תקן שבדרך כלל מתאים לחברות עם מספר רב של דגמים, או אישור התאמה לתקן המתאים לחברות עם דגם בודד. בכל מקרה הבדיקות זהות.

בשוק ישנם 3 סוגי מזרנים שדרישת התקן והנדרש מהם שונה. מזרן הספוג הסטנדרטי נדרש על פי התקן להיות אטום לחלוטין בכדי למנוע חדירה של נוזלים אליו ונידוף של חומרים מעכבי בעירה מהם. במקרה של מזרנים עם מילוי מחומרים שמעבירים אוויר ונוזלים דרכם נדרשת אזהרה לפיה "המזרן עשוי שלא לקלוט זולים". הכוונה שבמקרה של תינוק שפולט או מקיא, הנוזל חודר פנימה ואין ביטחון שהלכלוך והנוזלים מתנקזים ממנו. הסוג השלישי של המזרנים הוא מזרן Numu, שאוויר ונולים עוברים דרכו באופן חופשי ואינם מצטברים בו. בנוסף הוא ניתן לשטיפה וניקוי מוחלטים, כך שאינו נדרש לפרסום אזהרה כלשהי.

מזרן Numu עולה 900 ש"ח, וגולשות Mama Leidig יכולות לרכוש אותו ב-699 ש"ח בלבד, בקנייה טלפונית בטל: 052-8087488. לאתר הרשמי של Numu לחצו כאן

*המבצע בתוקף עד ה-31.12.2016

*הכתבה נכתבה בשיתוף מזרני Numu

נומו גדול
תוכן מקודם   תגיות: נומו - Numu
תגובות

NEWSLETTER

בואי גם, מה איכפת לך?


נומו בינוני