יו יו 2018 גדול
[ssba]

פורסם בתאריך קטגוריות 0-3, 3-6, הנקה
הנקה

5 בעיות נפוצות בשאיבת חלב ופתרונות

ראשית, חשוב להבין כי משאבה היא אביזר רפואי מיועד וישנם יצרנים רבים ומשאבות רבות המוצעות למכירה. לרוב, אימהות לא מקבלות הדרכה ואינן נוכחות בהדגמה של השימוש במשאבה לפני שהן משתמשות בה בפעם הראשונה, ורצוי לקרוא ולהביו היטב את אופן השימוש במשאבה על מנת למנוע חבלות בשד ובפטמה ופגיעה בייצור החלב.

1. גודל הפלאנג' אינו מתאים לגודל ההילה של האם
נתחיל בהסבר על מהו פלאנג'. משאבה חשמלית מורכבת ממנוע שמגיע מורכב כיחידה אחת המופעלת על ידי סוללות או חשמל, וכן ערכה נפרדת המכילה מספר חלקים המיועדים להרכבה ומתחברים למנוע. חלקים אלה מכילים בדרך כלל צינורית המחברת בין המנוע ובין הבקבוק, בקבוק המשמש כמיכל שאיבה, שסתום ופלאנג' המזכיר בצורתו חצוצרה. תפקיד הפלאנג' הוא לחבר בין השד של האם לבקבוק ויש במרכזו פתח אליו נשאבת הפטמה של האם בזמן השאיבה. לפיכך, קוטר הפתח צריך להתאים לקוטר הפטמה של האם. לא גדול מדי ולא קטן מדי. חוסר התאמה עלול להוביל לחבלות בפטמה ובעטרה, דלקות בשד, כאבים ושאיבה לא אפקטיבית העלולה להוביל אף לירידה בכמויות החלב.

2. מהירות השאיבה לא נכונה
יצרני המשאבות עומלים על פיתוח משאבות שיחקו במידה הטובה ביותר את יניקת התינוק. קצב יניקת התינוק משתנה במהלך ההנקה. בתחילת היניקה מציצות התינוק מהירות, כשתי מציצות בשניה, ומטרתן לגרות את רפלקס שחרור החלב. עם תחילתו, כאשר התינוק מקבל כמויות גדולות של חלב, קצב היניקה משתנה והוא מואט לכדי יניקה בשניה בערך. שאיבה במהירות איטית תהיה יעילה פחות ורצוי לסנכרן את קצב השאיבה עם רפלקס שחרור החלב.

1
שימוש לא נכון במשאבת חלב עלול לפגוע ביצור החלב. משאבת אמדה

 

3. עוצמת השאיבה חזקה מדי
בזמן היניקה יוצר התינוק תת לחץ בפיו אשר מוביל ליציאת החלב מהצינורות בשד אל פה התינוק. אם עוצמת היניקה חלשה מדי, היניקה לא תהיה יעלה מספיק כיוון שלא תישאב כמות מספקת של חלב וכאשר היניקה חזקה מדי, היא עלולה לחבל בפטמה והכאבים העזים ימנעו שחרור חלב מספק משדי האם. כך גם בשאיבה, יש להתאים את העוצמה כך שתהיה נוחה לאם באופן מקסימלי. יש להתחיל לשאוב בעצמה מינימלית, להגביר בהדרגה וכאשר זה כואב, להנמיך מעט עד שנעלמת תחושת הכאב.

4. המשאבה לא מתאימה לצרכי האם
ישנן משאבות שונות המתאימות לצרכים שונים. המחשה לכך נוכל לקבל אם ננסה להשוות מכונית פרטית לרכב ארבע על ארבע. לשני כלי הרכב יש מנוע, גלגלים ושילדה ואולם הם מיועדים למטרות שונות. היכולות שלהן שונות. כך גם משאבות. אימהות השואבות חלב כשמונה פעמים ביממה, כמו במקרה של תינוקות פגים או תינוקות שאינן יונקים מכל סיבה שהיא, יזדקקו למשאבה שונה מאימהות אשר שואבות באופן מזדמן אחת לכמה ימים או שבועות.

5. אין ואקום בזמן השאיבה
חשוב לוודא שהרכבת המשאבה נעשתה בצורה נכונה כך שכאשר היא מופעלת, נוצר ואקום ה"שואב" את הפטמה פנימה לתוך תעלת המשפך. במידה ולא נוצר ואקום, אין גירוי לשד ואין שאיבה ולכן רצוי לפרק את החלקים, ולהרכיב שוב מחדש לפי הוראות היצרן. אם ההרכבה נעשתה בצורה נכונה, לרוב תהיה הסיבה נעוצה בשסתום קרוע ויש להחליפו.

שלי גת היא יועצת הנקה משנת 2006, מלווה אימהות משלב טרום ההנקה ועד שלב הגמילה. בעלת נסיון רב בייעוץ הנקה לאמהות לפגים, תאומים, ולווי נשים הנמצאות בתהליך פונדקאות או אימוץ ומעוניינות בהשראת הנקה. למידע נוסף לחצו כאן.


*הכתבה נכתבה בשיתוף אמדה. לרכישת המשאבה ולפרטים נוספים לחצו כאן.

ameda 960/180
הנקה   תגיות:
תגובות

NEWSLETTER

בואי גם, מה איכפת לך?


ameda 960/180