יו יו 2018 גדול
[ssba]
הריון ולידה

14 דברים שאיש לא יספר לך על הלידה

1. זכותך על פי חוק שבכל פרוצדורה רפואית יהיה נוכח מלווה מטעמך.                          
את יכולה לדרוש שבכל פרוצדורה רפואית יהיה נוכח מישהו מטעמך, זו זכותך, לעיתים, מלווה נוכח הוא אוזן נוספת, יד במקרה שצריך או אפילו מישהו שיוכל להגיד לך אחר כך מה היה כשתרצי לשחזר. רופא או מיילדת לא יכולים לדרוש ממך להישאר ללא מלווים בחדר במידה ואת מבקשת.

2. שלא כמו בסרטים – "ירדו לי המים", לא אומר ליטרים שנשפכים ממך.                          
חלק מהנשים יחוו ירידת מים עדינה בצורה של טפטופים, חלק ירגישו ירידת מים קצת יותר מאסיבית, אבל בדרך כלל, לא מדובר בגיגית שנשפכת ממך ורוב האנשים שסיבבך לא ידעו אם לא תגידי להם כלום. אז גם אם היתה ירידת מים באמצע המשרד, תוכלי בנחת ללכת לשירותים, להתקשר למלווים שלך ולהתחיל להתארגן לגשת לבית היולדות.

3.  את יכולה להיות שקטה – אין סכנת התייבשות.                                                       
גם אחרי ירידת מים, הגוף ממשיך לייצר מי שפיר כל הזמן כך שתינוקי לעולם אינו מתייבש בתוך הרחם.

4.  הצירים שמופיעים במוניטור לא מעידים על עוצמת הציר אלה רק על תדירות הצירים. 
כל מוניטור מכוייל אחרת ולכן את אותו הציר ניתן לראות אחרת בכל מוניטור, מה שחשוב לצוות הרפואיי הוא לראות את תדירות הצירים ואת התנהגות העובר ביחס לצירים. ולכן, האינדיקציה לעוצמת הצירים היא תחושתך ולא המוניטור.

5.  שכיבה במהלך הצירים מגבירה את הכאב.                                                            
לרוב הנשים שכיבה במהלך הצירים מגבירה את הכאב, מקשה על התמודדות עם הצירים ומפחיתה את הסיכוי ללידה טבעית. אם את יכולה, בקשי לעמוד או לשבת (בכל חדר לידה בארץ יש כדורי פילאטיס שמאוד נוחים בשלב ההתמודדות עם הצירים) כך שתוכלי לעבור את הצירים בעמידה או בישיבה. הקשיבי לגופך, הוא ינחה אותך לתנוחה הנכונה ביותר לך ולעוברך.

צילום:pixabay

צילום:pixabay

6. גם כאשר את תחת השפעה של זריקה אפידורלית, את יכולה לזוז.
זריקה אפידורלית אומנם מאלחשת את הכאב ו"משתקת" את הרגליים, אבל רוב הנשים יוכלו להזיז את הרגלים ויוכלו לזוז אחרי זריקה אפידורלית. ולכן, אם קיבלת אילחוש אפידורלי, לכי לנוח לשעה קלה ואז בקשי מהמלווים ומהצוות הרפואי שיעזור לך לשנות תנוחות, לזוז ולסייע לתינוקך להתברג נכון באגן בעזרת תנועה.

7.  הרפייה טובה, מנטרות ותפילות עוזרות להתמודד עם הצירים.                                 
מכיוון שההורמון השולט בחדר הלידה הוא האוקסיטוצין, והוא אוהב מאוד שקט, רוגע, חושך ואהבה, מונוטוניות והרפייה הם הכלים שלך להעלות את ריכוזו בדם. כאשר האוקסיטוצין עולה, עולים איתו האנדרופינים שמשמשים כסמים הטבעיים של הגוף ולכן, יכאב לך פחות אם תהיי רפויה, רגועה ומאוד מרוכזת בעצמך.

8. חלק מהנשים מקיאות לפני, במהלך או אחרי הלידה.
זה נורמלי! הרחם שמתכווצת כל כך חזק גורמת לקיבה להתכווץ גם ואז – הכל עולה לכיוון ההפוך. בחלק גדול מהמקרים זה מעיד על התקדמות הלידה. תני לזה לצאת, תשתי מים אחרי, זה ישחרר אותך מעט. כמו כן, השתדלי לאכול מזון קליל, לא חומצי שיתן לך אנרגיה וכוח להמשיך.

9. צירי לחץ לעיתים מרגישים כאילו אוטוטו יברח לך.                                          
חלק גדול מהנשים מרגישות את צירי הלחץ כמו קקי שעוד שנייה בורח, ברוב המקרים זה לא קקי, אם תשחררי ותתני לזה לצאת, סביר להניח שתלדי. גם ככה את לא יכולה לשלוט בזה, לאף אחד (חוץ ממך) זה לא באמת משנה. את יולדת, זה העיקר עכשיו.

10. רגע שהראש יצא, נגמר הכאב של הלידה (אבל הצירים ימשיכו)                           
הראש הוא החלק הגדול ביותר בגוף התינוק ולכן הוצאתו היא הכואבת ביותר. כאשר הראש יצא, הגוף (בדרך כלל) יחליק החוצה בציר הבא. גם אחרי יציאת הגוף לעיתים תרגישי עוד כמה צירים שיגרמו לרחם להתכווץ ולפלוט את השלייה.

11. רוב התינוקות שיוצאים מהרחם מכוסים בשכבה לבנה ושמנונית.
אלה לא הפרשות וגינאליות! מדובר בקרם הכי טוב שהטבע ייצר שנקרא ורניקס, התינוק עטוף בו עוד ברחם כדי להגן על עורו. לפני שאת שולחת את תינוקך להתקרצפות, מרחי עליו את הורניקס, חברות הקוסמטיקה מנסות בכל כוחן להגיע להרכב המושלם של החומר הזה כדי להגן על העור ואת מכינה אותו באופן טבעי רק בשביל תינוקך.

צילום: pixabay
צילום: pixabay

12. צורת הראש של תינוקך תשתנה.
תינוקות לעיתים יוצאים מהרחם כאשר ראשם פכוס ואובלי, חלקם יותר וחלקם פחות. לאט לאט ראשם יקבל צורה עגולה. אל דאגה, הוא יהיה הילד הכי יפה בעולם!

13. כחצי שעה אחרי שהתינוק יצא, תחווי ציר או שניים נוספים בהם תלדי את השילייה.  
רק לאחר יציאת השילייה המיילדת תגיד לך מזל טוב! יציאת השלייה והתכווצות הרחם אחרי הלידה מלווה לעיתים בכאבים ובצירים נוספים קלים יותר, מטרתם היא להחזיר את המצב לקדמותו ולסייע לגוף להחלים מהלידה.

14. לא כולן מתאהבות ברגע הראשון בתינוקן.
רוב הסביבה שלנו נוהגת להתרגש מהרגעים שאחרי הלידה ומצפים ממך לראות בתינוקך רק את היופי והטוב. לעיתים, זה לוקח זמן! וזה נורמלי! לא כל אחת מתאהבת בתוך שניות בתינוקה, לעיתים הגוף והנפש צריכים זמן להתאושש מהלידה ולהכיר את היצור הקטן שזה עתה יצא ממך. לאט לאט, כמו בכל סיפור אהבה מרגש זה יגיע, בינתיים בקשי עזרה מהקרובים שלך, תנוחי, תנסי להניח את תינוקך במגע עור לעור והדברים יקרו מעצמם.

שלומית הולצברג חיים היא דולה, מדריכת הכנה ללידה, מדריכת הנקה ומדריכת עיסוי ויוגה לתינוקות. לפרטים נוספים ויצירת קשר לחצי כאן.

הריון ולידה   תגיות:
תגובות

NEWSLETTER

בואי גם, מה איכפת לך?


ameda 960/180