יו יו 2018 גדול
[ssba]

פורסם בתאריך קטגוריות כללי
כללי

10 מצבים שמחייבים להגיע עם התינוק למיון

אף אחד מאתנו לא אוהב לבקר במיון, לא עבורנו ובטח לא כשמדובר על הילדים שלנו. זמן המתנה ממושך, הילד נהיה חסר סבלנות, "אבל הוא לא מרגיש טוב", והעומס על חדרי המיון גם ככה כבד, לא מעט בשל פניות שאינן נחוצות ויכולות להיפתר לבד. פרט לכך, גם להביא תינוק, שמערכת החיסון שלו עדיין לא חזקה דייה, למעוז החיידקים, היא לא תמיד הדבר הנכון לעשות. הנה 10 מקרים שנחשבים למצבי חירום, בהם המיון הוא האלטרנטיבה היחידה עם תינוקות (לפעמים אפילו באמצעות אמבולנס).

1. פרכוסים
לפחות באפיזודות ראשונות, כאשר הגורם לפרכוס אינו ידוע, יש צורך מיידי להזמין אמבולנס ולהגיע למיון. באירועים חוזרים, כשהמקור כבר ידוע, לעיתים כבר יודעים איך לפעול וההגעה למיון לא בהכרח נחוצה.

2. שינוי במצב הכרה
זו סקאלה, החל מחוסר הכרה מוחלט, אובדן הכרה זמני, או הכרה מעורפלת. הסיבות לכך יכולות להיות רבות, והזמנת אמבולנס היא הכרחית במקרה כזה.

3. קושי נשימתי חריף
הם נושמים מהאף, אז כמובן שלא כל נזלת דורשת לגשת למיון, אבל צריך להסתכל על המאמץ הנשימתי, צבע עור, מהירות הנשימות ובמידה ומתרשמים ממצוקה נשימתית, יש להזמין אמבולנס. במרבית המקרים, יש לו הרבה מה לעזור עד ההגעה למיון בשעת הצורך.

4. חום מעל 38 לוולד עד גיל חודש
בתינוק פעוט כל כך, כשמערכת החיסון עוד לא נבנתה, יש צורך בפניה למיון. במקרה זה ניתן גם להגיע באופן עצמאי.

5. תגובה אלרגית חריפה
כאשר גורם כזה או אחר, שבא במגע עם התינוק, ויצר תגובה שהיא מערכתית: פריחה מפושטת, קוצר נשימה, מצריך פניה מיידית למיון בהזמנת אמבולנס!

6. מקרה של חבלה לראש שבו ניתן לראות שינויים במצב הכרה
(חוסר הכרה, אפאתיות, שקיעה – "הרדמויות" לא אופייניות). חשוב לזכור – התינוק קטן, והגובה שממנו הוא נופל משמעותי מאוד.

7. מקרה טראומה אשר גורר בכי שאינו נגמר
סביר שכל נפילה תגרור בכי (אם לא זה גם מחשיד למצב הכרה), אבל במידה ואין שום חבלה ניכרת לעין, והבכי אינו נשמע לכם סביר להתנהגות הרגילה שלו, שווה לפנות למיון לראות אם ישנן חבלות פנימיות שאינן גלויות לעין.

8. הכשת נחש או עקיצת עקרב
לעיתים עצם המגע איתם יצור תגובה אלרגית חריפה (חזרנו לסעיף 5) ולעיתים תהיה תגובה שהיא אופיינית לאותו ארס של בעל החיים, כיוון שלרוב לא תדעו אם מדובר על חיה ארסית או לא, מומלץ להגיע להשגחה – גם אם לא רואים סימנים מיידיים.

9. חום וכאבים
מחלת חום, המשלבת בתוכה קשיון עורף (כשחשים שהצוואר אינו גמיש יותר)  או כאבים בעורף (זה ניתן לחזות אצל ילד שכבר יודע להתלונן).

10. שלשולים מתממשכים
באופן טבעי, נפח נוזלי הגוף של התינוק קטן משלנו, לכן שלשולים לטווח הארוך אצל תינוק יכולים להוביל להתייבשות, אשר בגילאים אלו יכולה להיות מסכנת חיים – ושוב, לא כל תינוק עם שלשול צריך מיון, אבל שלשולים שנמשכים מספר ימים ללא ספק דורשים התערבות. ההתערבות תלויה במצב התינוק (זוכרים את סעיף 2? אז התייבשות יכולה להוביל למצב של ירידה במצב הכרה – וזה מחייב למיון). בכל מצב אחר בו הסימנים החיונים האחרים עדיין טובים – ניתן לפנות לרופא המשפחה.

הרשימה הזו אינה מלאה, וכמובן שצריך ללמוד להבחין במצבי החירום מסוג זה. בתור הורים, אתם מכירים את התינוק שלכם יותר מכולם, יודעים מתי הוא קוואצ' ומתי הוא חוזר לעצמו, אבל חשוב תמיד ללמוד מה לעשות במקרי החירום האלו.

נגה פיטלסון היא פארמדיקית ותיקה ומנוסה, אשר מגיעה אליכם עד הבית ומעבירה לכם קורס החייאת תינוקות. לפרטים נוספים וליצירת קשר עם נגה לחצו כאן.

כללי   תגיות:
תגובות

NEWSLETTER

בואי גם, מה איכפת לך?


צ'ארלי בננה 180_960