בלנאום בינוני – כתבה 1
[ssba]

פורסם בתאריך קטגוריות תוכן מקודםתגיות
תוכן מקודם

אמבטיה לתינוק: 10 טיפים להורים טריים

בשעה טובה הגעתם הביתה עם התינוק. קיבלתם הנחיות בבית החולים, קראתם ושמעתם עצות בכל מיני תחומים. ועכשיו זה הזמן האמיתי להתמודד עם האוצר הקטן שנראה כל כך רך ושברירי, שלפעמים אפילו מפחיד להחזיק אותו בידיים שחס וחלילה לא ייגרם לו שום נזק.

ומה באשר למקלחת? איך להחזיק את התינוק מבלי שהוא יחליק מהידיים? מה קורה אם הוא מתחיל לצרוח פתאום? אל חשש! בשביל זה הכנו עבורכם 10 טיפים, שיהפכו את האמבטיה לחוויה נעימה וכיפית עבור התינוק, ובעיקר – עבורכם.

1. באמבטיות הראשונות כדאי להיעזר באחד ההורים/חברים/קרובים שיארחו לכם חברה ויעזרו בכל מה שתצטרכו. כמובן עדיף שהם יהיו בעלי ניסיון.

2. הכינו מראש: אמבטיה ובה "דפני" – מושב פלסטיק עליו ניתן להושיב את התינוק. גם כרית שצפה על המים היא פתרון ישיבה לא רע בכלל, שמן אמבט לתינוקות מסוג בלנאום בייבי, כוס לשטיפת התינוק, מטלית רכה/חיתול טטרה, מגבת (עם כובע או בלי) שכובסה באבקת כביסה המיועדת לתינוקות.

בתור התחלה השתמשו במגבת מסוג "פרפרים"- מגבת בעיצוב הדומה לסינר, הנקשרת באמצעות סקוץ' על צוואר ההורה ובכך מותירה את הידיים פנויות לרחצת התינוק, והוצאתו מהאמבטיה בשתי ידיים.

בחדר בו תלבישו את התינוק הכינו מראש: בגדים נקיים, אלכוהול וצמר גפן לחיטוי הטבור (במידה ועדיין לא נפל), משחת החתלה, טיטולים, חיתולי טטרה, ואם אתם אחרי ברית, הכינו גם משחה טיפולית.

צילום: pixabay
צילום: pixabay

3. האור של העור
כשהתינוק נולד ונפרד מהמים החמימים ברחם, עוטפת אותו שכבת ורניקס (שכבה לבנה שנתפסת כ"לכלוך"). אך למעשה, הורניקס היא שכבה שומנית השומרת על עור התינוק. מיד אחרי הלידה, התינוק עובר שטיפה קצרה במטרה לנקות אותו משאריות הלידה. שאריות הורניקס יורדות, ובכך עורו חשוף יותר לנזקי מזג האוויר.

לכן, בחודשים הראשונים לחיי התינוק מומלץ להוסיף לאמבטיה שמן בלנאום בייבי שיתרונותיו רבים: הוא מכיל 100% שמן ממקור צמחי, ללא פרבנים, ללא שמן מינרלי, ללא SLS וללא חומרים משמרים.

השמן מותאם במיוחד לעורם העדין של תינוקות. הוא שומר על רמת לחות מאוזנת ומותיר את עור התינוק רך וחלק ללא תחושת שמנוניות. רחצת התינוק על בסיס יומיומי באמבטיה בשילוב שמן אמבט מזינה את העור ומעניקה לו הגנה יומיומית מפני גורמים חיצוניים הגורמים לגירוי וייבוש העור.

unnamed-9
צילום: מוטי פישביין

4. הקפידו לרחוץ טוב את אזורי הקפלים – ידיים, רגליים ומתחת לצוואר. באזורים אלה בדרך כלל מצטבר לכלוך שלא תמיד נראה לעין.

5. טמפרטורת החדר צריכה להיות 25-26 מעלות וטמפרטורת המים בין 36-37 מעלות. ניתן להיעזר במד חום לאמבטיה כדי לבדוק אם הטמפרטורה נכונה או לחילופין פשוט להכניס מרפק למים ולבדוק. אם במרפק המים מרגישים לכם חמימים ונעימים זה בסדר.

6. תינוקות לא אוהבים שמפשיטים אותם והם יודעים גם להראות לנו עד כמה. הפיתרון: קחו חיתול טטרה גדול ועטפו את התינוק. הכניסו את התינוק לאמבטיה כאשר אתם מכניסים קודם את רגליו ורואים שהטמפרטורה נעימה לו. לאט לאט הכניסו אותו לאמבטיה (כשהוא עדיין עטוף עם החיתול) בעוד שאתם מרטיבים אותו בעדינות עם היד. שימו לב שראש התינוק מעל המים ואינו נרטב.

7. דברו עם התינוק, שירו לו, ולאט לאט פתחו את החיתול והתחילו במקלחת. התחילו מהצוואר, שימו לב למה שנמצא בין קפלי העור, הקפידו לנקות את האזורים האלו מאחר ושם מצטבר לכלוך. במידה והתינוק לאחר ברית מילה, עקבו אחרי ההוראות שקיבלתם.

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

8. רצוי להרטיב את הראש רק לאחר שסיימתם לסבן את הגוף. קחו את הכוס ושפכו קצת מים על ראשו של התינוק.

9. לאחר המקלחת עטפו את התינוק במגבת, ונגבו את המים על ידי טפיחות קלות וזאת על מנת לשמור על שכבת ההגנה הנעימה והחשובה שמותיר שמן הבלנאום על עור התינוק.

10. ייתכן שהאמבטיות הראשונות יהיו מלוות בבכי וצרחות. אם כך, בפעמים הראשונות אל תתעקשו על אמבטיה. אפשר לחלופין לנקות במגבת נעימה ורטובה.

אבל אולי החלק הכי חשוב שכדאי לכם לאמץ: נסו גם אתם להשתחרר וליהנות מזמן הרחצה ביחד, עם הזמן המקלחת תהפוך לחלק מטקס השכבה מרגיע ומהנה.

הילה גפני היא דולה פוסט פארטום, מלווה אחרי לידה ומדריכת הורות ראשונית. 


*הכתבה נכתבה בשיתוף בלנאום בייבי

בלנאום בינוני – כתבה 1
תוכן מקודם   תגיות: בלנאום
תגובות

NEWSLETTER

בואי גם, מה איכפת לך?


באנר אחרי פוסט