יו יו 2018 גדול
[ssba]
מגזין

10 דברים שכדאי לדעת מראש על תינוקות

לילה. אור עמום. תינוק מתוק ועגלגל ישן שינה עמוקה. מוזיקה נעימה ברקע. הי, זו רק פרסומת ואתם צופים בה ולא מבינה מה הקשר בין זה לבין מה שאתם חווים בתקופה הראשונה אחרי הלידה. אז הנה כמה דברים טבעיים (גם אם לעיתים מוזרים) שתינוקות טריים עושים:

1) הכינו את מכונת הכביסה
בימים הראשונים תינוקכם יעביר את רוב היממה בשינה, אכילה והחלפת חיתולים ובגדים. לא תאמינו לאן היציאות שלו יכולות להגיע וכמה כביסה אפשר לעשות בשבוע אחד.

2) הנקות סביב השעון
אם את מניקה, את תשימי לב שהתינוק יכול לינוק גם שעה. לעיתים אפילו יהיה נדמה שהוא "לא יורד מהציצי". זה טבעי וזו הדרך שלו לגרום לאיזון בהיצע והביקוש של חלב האם בהתחלה, ולכן הניקי ככל שיבקש. החלפת הנקות בבקבוק בגלל כאבים או תחושה ש"אין מספיק חלב", רק ייגרמו לירידה נוספת בייצור החלב. ככל שהזמן יעבור, ההנקות ייתקצרו ויתייעלו.

3) ידיים, ידיים ועוד קצת ידיים
לכל תינוק מזג משלו אך לרוב הם ייזקקו להרבה ידיים ותחושת חום ומגע. אל תחששו מכך, הוא לא "ייתרגל" לזה. מה שהוא כן צריך להתרגל אליו זה לעולם, ואתם עוזרים לו בכך על ידי הנשיאה, הערסול והמגע הקרוב. ממליצה על שימוש במנשא נוח וחלוקה מאוזנת של החזקת התינוק תוך שמירה על יציבה נכונה על מנת למנוע כאבי גב מיותרים.

4) תיאוריית הבכי
כמות הבכי משתנה מתינוק לתינוק, יש שיהיו רגועים מאוד ויש שייבכו יותר. התמודדות עם בכי היא אתגר אך במהרה תלמדו לזהות מה תינוקכם צריך ואיך ניתן להרגיעו. יש שיטות רבות וכל אחת מותאמת לסיבה שבגינה התינוק בוכה. זהו עולם של ניסוי וטעייה בהתחלה.

5) התינוק שלי פוזל?
בשבועות הראשונים התינוק אינו יכול לראות בבירור, הוא מתקשה למקד את מבטו ועלולות להיות תופעות של פזילה או גלגול עיניים רגעי, זה נובע מכך ששרירי העין חלשים עדיין (בכל מקרה של ספק פנו לרופא הילדים).

6) התאהבות מחיוך ראשון
החיוך הרצוני יגיע רק סביב גיל 6 שבועות. חיוך לא רצוני יופיע עוד הרבה קודם מתוך שינה, ויימלא אתכם באושר.

צילום: pixabay
צילום: pixabay

7) רפלקס מורו
אם אתם רואים את תינוקכם ישן בשלווה ופתאום קופץ כאילו הוא נבהל ופושט ידייו לצדדים – זהו רפלקס מורו הנעלם סביב גיל 4 חודשים. רפלקס זה עלול להעירו מהשינה.

8) למה לא סיפרו לי על זה?
ייתכנו תופעות פיזיות נוספות בשבועות הראשונים כגון פצעונים, קשקשת בקרקפת, קילופי עור, הפרשות מהעיניים, פליטות/הקאות, תנועות מוזרות, מבטים משונים ועוד ועוד. רובם טבעיים, כמעט בהכל ניתן לטפל ובכל מקרה – פנו לרופא ילדים אם יש לכם חשש כלשהוא.

9) חשוב מאוד לשים לב!
חום של מעל 38 מעלות מצריך פנייה למיון עד גיל חודשיים (ויש שמחמירים ואומרים גם שלושה חודשים). עם שאר הדברים, לשיקולכם, ניתן לגשת לרופא או למוקד. אתם ההורים, היו עירניים, אם משהו נראה לכם שונה מהרגיל (תינוק בוכה באופן חריג, אפתי, לא נותן שתן, וכו') – פנו לאיש מקצוע בהקדם. הכינו מראש את כל הטלפונים לשעת חירום (רופא, מוקד, מיון).

10) התמונה ההיא מהפרסומת, עם התינוק העגלגל הישן שינה עמוקה במיטתו, זוכרים? גם זה יגיע. סבלנות.

קרן קירשנר- סמואל, חיבוק של אמא, היא מדריכת תנועה לנשים בהריון ולאחר לידה, ומעבירה שיעורים קבוצתיים ומפגשים אישיים של תנועה, תמיכה והדרכה.

מגזין   תגיות:
תגובות

NEWSLETTER

בואי גם, מה איכפת לך?


באנר אחרי פוסט