יו יו 2018 גדול
[ssba]

פורסם בתאריך קטגוריות כללי
כללי

הארכת חופשת הלידה: כל מה שצריך לדעת

חיכינו וחיכינו, קבוצת הפייסבוק של אסנת ואתורי, חופשת לידה זו זכות ולא הישרדות מונה כמעט כ-300 אלף איש, לרגע היה נדמה כי תתרחש פה מהפכה אמיתית, אבל בסופו של דבר ההישג "הגדול" שהושג הוא שבוע בלבד. מליאת הכנסת, כך פורסם השבוע, אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק של ח"כ רחל עזריה, אליה הוצמדה הצעה של ח"כ דב חנין.

אז מה השגנו בעצם? בוא נעשה לכן סדר:
הארכה של שבוע – התקופה בה ישולמו דמי לידה גדלה מ-14 ל-15 שבועות. כל מי שילדה מה 1.1.17 תקבל את התוספת ותזכה ליהנות מהרפורמה. החוק חל גם על לידות תאומים, שכאמור, בהן חופשת הלידה ארוכה יותר.

בנוסף, גם אבות יהנו מהרפורמה החדשה. עד היום החוק אפשר לאבות לקחת את השבוע הראשון לאחר הלידה על חשבונם (ימי חופשה וימי מחלה). אם היולדת רצתה לחלוק עם בן זוגה את התקופה המשולמת (מתוך ה14 שבועות) היא הייתה יכולה לעשות זאת רק מהשבוע ה-7 ולמינימום של 3 שבועות כאשר היא מחוייבת לחזור לעבוד. מהיום, תוכל האם לקחת 14 שבועות משולמים ובן זוגה יוכל להיות יחד איתה, במקביל (מבלי שהיא תצטרך לחזור לעבוד בשביל זה), שבוע משולם נוסף לכל אורך התקופה. כמובן שעדיין ניתן למשוך את חופשת הלידה עד ל-26 שבועות (כשרק בה-16 הראשונים משולמים).

עדיין לא נכנסו הקלות נוספות כגון האופציה להמשיך ליהנות מהנחה במעונות היום גם למי שבוחרת להאריך את חופשת הלידה (דבר שלא ניתן עד היום למי שמאריכה) כפי שפורסם בהצעת החוק. כרגע החוק מדבר על 15 שבועות עם ניסיון להגיע ל-16 שבועות.

בדבר ההסבר לחוק נכתב: "תוספת של שבועיים לתקופת הלידה וההורות, תעניק לתינוק מעבר קל יותר למוסדות לגיל הרך ותחושת ביטחון. כמו כן, הארכת תקופת הלידה וההורות תצמצם את מספר המקרים בהם נשים פורשות מהעבודה בשל קשיים במציאת סידור מניח את הדעת לתינוק. על כן מוצע להאריך את תקופת הלידה וההורות לגביה ישנה זכאות לתשלום דמי לידה מ-14 שבועות ל-16 שבועות בהדרגה, ובכך לסייע למשפחות המעוניינות בכך לשהות עם ילדיהם שבועיים נוספים בטרם שילובם במוסד לגיל הרך.

"חוק זה מעודד את האבות לקחת הפסקה מעבודתם ובכך לאפשר להם להקדיש זמן למשפחתם וליהנות מגידול ילדיהם. כך נוכל לייצר תודעה ומציאות שיתופית יותר בתא המשפחתי, לשנות את היחס לנשים בגיל הפריון בשוק העבודה ליחס שוויוני, לקדם תעסוקת נשים ואת מעמדן בשוק העבודה ולהפוך את האבות לחלק אינטגרלי ממעגל ההורות באמצעות יצירת הורות שיוונית דה פקטו. לכן, מוצע בזאת לצמצם למינימום שבוע את האפשרות לחלוק את תקופת הלידה וההורות עם האב ובכך לאפשר ניצול מירבי יותר של אבות בתקופת לידה והורות יותר מכפי שמנוצל היום".

ואנחנו עדיין שואלות איך כל כך הרבה זמן, משאבים ואנרגיות הוצאו כדי שנגיע רק עד הלום.

 

כללי   תגיות:
תגובות

NEWSLETTER

בואי גם, מה איכפת לך?


צ'ארלי בננה 180_960